FE’L KOMPONENTLI FRAZEOLOGIK BIRLIKLAR TAHLILI - Mannatova Sevinch Davlat qizi; Yunusova Bahora Axmatjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada fe’l asosida shakllangan frazeologik birliklarning lingvistik xususiyatlari, semantik tuzilishi va nutqdagi funksional ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida fe’l komponentli frazeologizmlarning paydo bo‘lish omillari, ularning ko‘chma ma’no hosil qilishdagi o‘rni hamda leksik- grammatik xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, bunday frazeologik birliklarning badiiy va og‘zaki nutqda qo‘llanishi, ularning ekspressivlik va obrazlilikni ta’minlashdagi roli misollar asosida ko‘rsatib beriladi.