O‘ZBEKISTONDA MILLIY VALYUTANING MUOMILAGA KIRITILISHI - Nigora Pulatova (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekistonda milliy valyuta — so‘mning muomalaga kiritilishi, uning iqtisodiy va siyosiy ahamiyati, mustaqil pul-kredit siyosatini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida tarixiy, tahliliy va solishtirma metodlardan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, milliy valyutaning joriy etilishi mamlakat iqtisodiy mustaqilligini ta’minlashda muhim omil bo‘lgan.