MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA LOGOPEDIK TERMINLARDAN FOYDALANISH METODIKASI - Eltazarova Zebo Xamroyevna; Boltayeva Shohsanam Inoyat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bolalar bog‘chalarida logopedik terminlarning qo‘llanilishi, ularning metodologik asoslari, amaliyotda to‘g‘ri tatbiq etilishi va zamonaviy logopedik ta’lim jarayonidagi roli tahlil qilinadi. Bugungi kunda maktabgacha ta’lim muassasalarida nutq nuqsonlari bilan bog‘liq muammolarni bartaraf etishda logopediya fani va uning terminologik bazasi muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, maqolada logopedik atamalarning pedagogik muhitga kiritilishi va ularni metodik jihatdan to‘g‘ri qo‘llash zaruriyati asoslab berilgan.