IZZAT SULTON NAZARIYOTCHI OLIM SIFATIDA - Inomjonova Sarvinoz Akbar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya: Mazkur maqolada Izzat Sultonning nazariyotchi olim sifatidagi ilmiy qarashlari tahlil qilinadi. Unda adabiyotning mohiyati, badiiy obraz, syujet va kompozitsiya, janr hamda uslub masalalari yoritiladi. Shuningdek, olimning adabiy tanqid va metodologiyaga oid fikrlari asosida uning o‘zbek adabiyotshunosligi rivojidagi o‘rni ochib beriladi. Maqola Izzat Sulton ilmiy merosining bugungi adabiyotshunoslik uchun ahamiyatini asoslashga qaratilgan.