OZOD SHARAFIDDINOV ADABIY TANQIDCHILIK FAOLIYATI - Abdukarimova Muxtasar Sohodillo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya. Ushbumaqolada o‘zbek adabiyotshunosligi va tanqidchilikning yirik namoyandalaridan biri — Ozod Sharafiddinoning tanqidchilik faoliyati keng tahlil qilinadi. Ozod Sharafiddinov ning adabiy asarlarni baholashdagi haqqoniylik, badiiylik va milliylik tamoyillariga asoslangan yondashuvi, yozuvchi va shoirlar ijodiga bergan xolis baholari ilmiy tahlil qilinadi. Tanqidchining ijodiy merosida adabiy jarayonni yangilash, milliy adabiy tafakkurni rivojlantirish, ijodkor shaxsiga hurmat bilan yondashish kabi muhim g‘oyalar yetakchi o‘rin egallashi ko‘rsatib o‘tiladi.