ROSSIYA – UKRAINA MOJAROSI DAVOMIDA QO‘LLANILAYOTGAN YANGI TAKTIK XARAKATLAR - Saidov Alisher Narzullaevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada “uch karra boʻgʻish(Тройное удушение)” deb ataluvchi Rossiyaning strategiyasi tahlil etiladi. U quruqlikdagi takroriy hujumlar, dron zarbalari va узи бошқарилувчи aviabombalarning kombinatsiyasidan iborat. Mazkur yondashuv qidiruv, manёvr va mudofaani bir vaqtning oʻzida siqib qoʻyish maqsadini koʻzlaydi. Қуруқликдан қилинган ҳужумлар Ukrainа қуролли kuchlarini charchatadi ва dronlar ularning harakatchanligini cheklaydi, aviabombalar esa istehkomlarni yoʻq qiladi. Mutaxassislar ushbu strategiyani “charchatish urushi” deb ataydi, Qirollik Qo‘shma Mudofaa Tadqiqotlari Instituti (RUSI) esa bunga bosqichma-bosqich, tizimli bosim deydi. Maqolada Rossiyaning kunlik resurs yuki, dron va bomba ishlab chiqarish imkoniyatlari, shuningdek 2024–2025 yillarda qo‘lga kiritilgan hududiy yutuqlar va ikkala tomonning javob taktikalari (динамик mudofaa, ko‘chma pozitsiyalar, portlovchi minalar, zarba dronlari) haqida ham so‘z boradi.