BOLALARDA ZOʻROVONLIKSIZ MUHIT YARATISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - Primova Komila Bobamurotovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarda zo‘ravonliksiz muhitni shakllantirish masalalari yoritilgan. Unda zo‘ravonlik tushunchasi, uning turlari, huquqiy asoslari hamda profilaktik chora-tadbirlar tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar — shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, hamkorlik pedagogikasi, o‘yin faoliyati, emotsional intellektni rivojlantirish va inklyuziv yondashuv asosida bolalar xavfsizligini ta’minlash yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Pedagoglar, ota-onalar va davlat tashkilotlari hamkorligining ahamiyati ochib berilgan.