RAQAMLI IQTISODIYOTDA AI ORQALI ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING MAKROIQTISODIY NATIJALARI - Istamov Bekzodbek Bahriddinovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining ishlab chiqarish samaradorligini oshirishdagi roli va uning makroiqtisodiy ko‘rsatkichlarga ta’siri tahlil qilinadi. AI orqali avtomatlashtirish, xarajatlarni qisqartirish, mehnat unumdorligini oshirish hamda yalpi ichki mahsulot (YaIM) o‘sishiga qo‘shiladigan hissa ilmiy asoslar nuqtayi nazaridan yoritilgan.