QURILISH SANOATINING IQTISODIY TIZIMDAGI O‘RNI VA RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Abdullayev Axror Jaxbarovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qurilish sanoatining milliy iqtisodiyot tizimidagi o‘rni va uning o‘ziga xos xususiyatlari kompleks tahlil qilingan. Tadqiqot davomida qurilish tarmog‘ining asosiy kapitalni shakllantirish, ishlab chiqarish va ijtimoiy infratuzilmani rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, qurilish sanoatining multiplikativ ta’siri, bandlikni ta‘minlashdagi ahamiyati hamda hududiy rivojlanishga qo‘shadigan hissasi asoslab berilgan.