KONSTITUTSIYA – MENING FAXRIM - Tursunqulova Kamola Shuxratovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Konstitutsiyaning jamiyat hayotidagi o‘rni, uning fuqarolar huquq va erkinliklarini kafolatlovchi asosiy hujjat sifatidagi ahamiyati yoritilgan. Konstitutsiyaning davlat boshqaruvi, demokratiya va qonun ustuvorligini ta’minlashdagi roli tahlil etilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan konstitutsiyaviy islohotlar, fuqarolarning huquqiy madaniyatini yuksaltirish hamda Konstitutsiyaning har bir inson uchun faxr manbai ekanligi asoslab berilgan. Annotatsiya mavzuning dolzarbligi, nazariy mazmuni va amaliy ahamiyatini qisqa va lo‘nda ochib beradi.