BUNYODKOR STADIONI: ZAMONAVIY SPORT INSHOOTI VA UNING IJTIMOIY AHAMIYATI - Toʻychiyev Sanjar Muxiddinovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Toshkent shahrida joylashgan Bunyodkor stadioni zamonaviy sport inshooti sifatida tahlil qilinadi. Unda stadionning qurilish jarayoni, arxitektura va texnik imkoniyatlari, sport rivojiga ko‘rsatgan ijobiy ta’siri, yoshlar tarbiyasidagi o‘rni, shahar infratuzilmasiga qo‘shgan hissasi hamda ijtimoiy- madaniy hayotdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, stadionning xalqaro sport maydonidagi o‘rni, turizm va iqtisodiy faollikka ta’siri, jamoatchilikni sport va sog‘lom turmush tarziga jalb etishdagi roli batafsil ochib beriladi.