O‘ZBEKISTONDA YOSHLAR JINOYATCHILIGI PROFILAKTIKASINING TASHKILIY-HUQUQIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Raxmatov Kamoljon Ximmat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasida yoshlar jinoyatchiligining kelib chiqish sabablari, uning ijtimoiy-huquqiy omillari hamda profilaktika tizimining tashkiliy-huquqiy asoslari tahlil qilingan. Shuningdek, amaldagi qonunchilik, profilaktika mexanizmlarining samaradorligi va ularni takomillashtirish yo‘nalishlari ilmiy asosda yoritilgan. Yoshlar jinoyatchiligini oldini olishda kompleks yondashuvni qo‘llash hamda davlat organlari va fuqarolik jamiyati institutlari hamkorligini kuchaytirish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.