OMMAVIY NOROZILIKLARNI KELIB CHIQISHIDA AXBOROT KOMMUNIKATSIYA VOSITALARI VA IJTIMOIY TARMOQLARNING ROLI - Raxmatov Mizrob Majitovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada so‘nggi o‘n yillikda ijtimoiy tarmoqlarning siyosiy mobilizatsiya va ommaviy norozilik harakatlarini shakllantirishdagi roli ilmiy- nazariy jihatdan tahlil qilingan. Unda an’anaviy OAV va raqamli platformalarning jamoatchilik fikriga ta’sir ko‘rsatish mexanizmlari, xususan, "kun tartibini belgilash" (agenda-setting) va "freyming" (framing) konsepsiyalari yoritib beriladi. Shuningdek, maqolada ijtimoiy tarmoqlarning tezkor safarbarlik vositasi sifatidagi o‘rni, raqamli faollikning o‘ziga xos xususiyatlari hamda feyk xabarlar orqali amalga oshiriladigan manipulyatsiyalarning axborot xavfsizligiga tahdidi masalalari muhokama qilingan.