BIG DATA TEXNOLOGIYALARINING TURIZM RIVOJIGA TA’SIRI - Mamatkodirov Maxammadali Mamatisakovich; Sharofiddinova Rayhona Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Big Data texnologiyalarining turizm sohasidagi ahamiyati va uning rivojlanishga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli muhitda katta hajmdagi ma’lumotlarni yig‘ish, qayta ishlash va tahlil qilish turizm xizmatlarini yanada takomillashtirish imkonini beradi. Big Data yordamida turistlarning xulq-atvori, ehtiyojlari va qiziqishlari aniqlanib, individual xizmatlar taklif etiladi. Shuningdek, ushbu texnologiya marketing strategiyalarini samarali tashkil etish, mijozlar oqimini prognozlash va turistik infratuzilmani rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Natijada, turizm sohasi raqobatbardoshligi va samaradorligi oshadi.