SHAXSNI KAMOL TOPISHIDA KASBGA YO‘NALTIRISHNING AHAMIYATI - Sanayeva Gulnora Tuychiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada shaxsning kamol topish jarayonida kasbga yo‘naltirishning o‘rni va ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kasbga yo‘naltirishning psixologik, pedagogik va ijtimoiy jihatlari yoritilib, uning shaxs rivojiga ta’siri aniqlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ongli kasb tanlash shaxsning o‘zini anglash, ijtimoiy moslashuv va hayotiy muvaffaqiyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi.