ALOHIDA TA’LIM EHTIYOJLARI BO‘LGAN QIZ BOLALAR UCHUN DAVLAT TA’LIM MUASSASALARIDA KASBGA YO‘NALTIRISH ISHLARINI TASHKIL ETISH - Arabova Feruza Aktamovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada alohida ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan qiz bolalar uchun davlat ta’lim muassasalarida kasbga yo‘naltirish ishlarini tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda inklyuziv ta’lim sharoitida kasbga yo‘naltirishning o‘ziga xos xususiyatlari, psixologik-pedagogik yondashuvlar hamda samarali metodlar yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, individual yondashuv asosida tashkil etilgan kasbga yo‘naltirish tizimi qiz bolalarning ijtimoiy moslashuvi va kelajak kasb tanlashida muhim omil hisoblanadi.