NERV OXIRLARI VA REFLEKTOR YOY TUZILISHINI OʻRGANISH - Yo’ldasheva Hamidaxon Qodirjon qizi; Usmonov Dilmurod Do’monovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ishda nerv tizimining fundamental asosi bo‘lgan nerv oxirlari va reflektor yoyining tuzilishi o‘rganiladi. Tadqiqot davomida retseptorlarning turlari, neyronlararo bog‘lanishlar va reflektor yoyining besh bo‘g‘inli zanjiri tahlil qilinadi. Shuningdek, organizmning tashqi va ichki muhit ta’sirlariga javob berish mexanizmlari yoritilgan.