XALQARO TA’LIM DASTURLARI ASOSIDA PEDAGOGIK OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA DUAL TA’LIMNI JORIY ETISHNING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY YO’NALISHLARI - Sultonova Gulnoza Raximberdi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xalqaro ta’lim dasturlari tajribasi asosida pedagogik oliy ta’lim muassasalarida dual ta’limni joriy etishning nazariy asoslari va amaliy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Dual ta’lim modeli nazariy bilim bilan amaliyotni uyg‘unlashtirishga xizmat qilib, kelajakdagi pedagog-kadrlarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, maqolada xalqaro tajriba misolida dual ta’limning afzalliklari, uni joriy etishda mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Oliy ta’lim tizimida ushbu modelni keng tatbiq etish pedagogik jarayon samaradorligini oshirish, mehnat bozorida raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlash hamda ta’lim-tarbiya jarayonida innovatsion yondashuvlarni kengaytirishga xizmat qiladi.