TALABALARDA TOLERANTLIK TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI - Sultonov Ismoiljon Qodirjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola oliy ta’lim muassasalarida tahsil olayotgan talabalarning tolerantlik tafakkurini rivojlantirish masalasiga bag‘ishlangan. Maqolada tolerantlik tushunchasining turli ta’riflari va uning shaxsiy, ijtimoiy va kasbiy hayotdagi roli ochib berilgan. Talabalarda tolerantlikni shakllantirishning asosiy yo‘llari sifatida ta’lim dasturlariga tolerantlikni targ‘ib qiluvchi mavzularni kiritish, interaktiv dars uslublarini qo‘llash, turli madaniyatlarga hurmatni oshirishga qaratilgan tadbirlar tashkil etish va talabalar o‘rtasida o‘zaro hamkorlikni rivojlantirish taklif etiladi.