ZAMONAVIY SHAXSNING TOLERANTLIGI VA MENTALITET XUSUSIYATLARI - Sultonov Ismoiljon Qodirjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy shaxsning tolerantligi va uning mentalitet xususiyatlari o‘rganiladi. Tolerantlik tushunchasi, uning zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati va shaxsiyatning mentalitetga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada shaxsning tolerantlik darajasini belgilovchi omillar (madaniyat, ta’lim, ijtimoiy muhit) va tolerantlikni rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy shaxsning mentaliteti va tolerantligi o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilinadi, bu esa jamiyatda barqarorlik va tinchlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.