TURIZM FAOLIYATIDA INNOVATSION MODELLARNI QO‘LLASH VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Rustamova Madina Vaxxobjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada turizm sohasida innovatsion modellarni qo‘llashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Turizm industriyasining global iqtisodiyotdagi o‘rni, uning rivojlanish tendensiyalari hamda raqamli texnologiyalar asosida shakllanayotgan yangi boshqaruv yondashuvlari yoritib berilgan. Shuningdek, turizm xizmatlarini rejalashtirish, boshqarish va prognozlashda emulyatsion hamda innovatsion modellarni qo‘llash imkoniyatlari keng ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, innovatsion modellar turizm korxonalarining raqobatbardoshligini oshirish, resurslardan samarali foydalanish hamda turistlarga xizmat ko‘rsatish sifatini yaxshilashda muhim ahamiyat kasb etishi asoslab berilgan. Maqola turizm sohasida zamonaviy boshqaruv usullarini joriy etish bo‘yicha ilmiy va amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.