RAQAMLASHTIRISH VA SUN’IY INTELLECT ORQALI KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHNING USULLARI - Maxmudov Anvarjon; Tursunaliyev Fahriddin Nizomiddin o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Zamonaviy raqamli transformatsiya davrida kichik biznesni rivojlantirish an’anaviy yondashuvlardan tubdan farq qiladi. Ushbu maqolada kichik va o’rta korxonalar (KKK) o’sishini ta’minlovchi eng dolzarb usullar – raqamli marketing, sun’iy intellekt (AI) asosidagi avtomatlashtirish, elektron tijorat platformalari, ma’lumotlar tahlili (data analytics) va barqaror rivojlanish strategiyalari batafsil ko’rib chiqiladi.Maqolada kichik biznes egalariga moliyaviy resurslarni tejash, mijozlar bazasini kengaytirish va raqobatbardoshlikni oshirishga yordam beradigan amaliy vositalar va texnologiyalar taqdim etiladi. Xususan, Instagram, TikTok va Telegram kabi ijtimoiy tarmoqlar orqali kontent-marketing, Google va Yandex reklamalari, CRM-tizimlar (masalan, Bitrix24, AmoCRM), chat-botlar, dropshipping modeli, NFT va blokcheyn texnologiyalari kabi innovatsiyalar, shuningdek, yashil iqtisodiyot tamoyillari asosidagi ekologik biznes-modellar muhokama qilinadi.