ASOSIY GRAMMATIKANI O’RGATISHNING SAMARALI USULLARI - Akmaljonov Afzalshox (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada asosiy grammatikani o‘rgatishning samarali usullari tahlil qilinadi. Grammatik bilim tilni to‘g‘ri va ravon qo‘llashning poydevori bo‘lib, uni o‘rganish jarayonida nafaqat qoidalarni yodlash, balki ularni amaliy nutqda to‘g‘ri ishlata olish muhim hisoblanadi. Tadqiqotda kommunikativ yondashuv, kontekst asosida o‘rganish, vizual vositalardan foydalanish va interaktiv mashqlar kabi metodlarning o‘quvchilar bilimini mustahkamlashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, dars jarayonida dialoglar, rolli o‘yinlar va matn bilan ishlash orqali grammatik tuzilmalarni tabiiy muhitda o‘zlashtirishning afzalliklari ko‘rsatiladi. O‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi faol hamkorlik grammatikani chuqurroq anglashga xizmat qilishi ta’kidlanadi. Natijada, an’anaviy va zamonaviy metodlarni uyg‘unlashtirish orqali grammatikani o‘rgatish samaradorligini oshirish mumkinligi xulosa qilinadi.