MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMI RAHBARLARIDA PEDAGOGIK MAHORAT VA BOSHQARUV LIDERLIGINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Matgapurova Muhayyo Otamurotovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar, innovatsion yondashuvlar hamda ta’lim samaradorligini oshirish omillari tahlil etiladi. Shuningdek, maktabgacha ta’lim tashkiloti rahbarlarining pedagogik mahoratini oshirish, boshqaruv kompetensiyalarini rivojlantirish va liderlik ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Raqamli texnologiyalar va zamonaviy pedagogik vositalarning ushbu jarayondagi o‘rni asoslab berilgan.