MAKTABGACHA TA’LIMDA MENEDJMENT: ZAMONAVIY RAHBARNING INNOVATSION STRATEGIYALARI - A'zamova Maloxat Nadjimovna; Sherbo'tayeva Dilafruz Abdusobirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu keng ko‘lamli maqola maktabgacha ta’lim muassasalarida zamonaviy rahbarning innovatsion boshqaruv strategiyalarini to‘liq yoritishga bag‘ishlangan. Maqolada transformatsion liderlik, raqamli transformatsiya, loyiha boshqaruvi, kollegial qarorlar qabul qilish, inklyuziv boshqaruv, stressga chidamlilik va emotsional intellekt kabi zamonaviy strategiyalarning nazariy asoslari va amaliy tatbiqi tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsiyalarni joriy etishdagi to‘siqlar, ularni yengish mexanizmlari, xalqaro tajriba va O‘zbekistondagi amaliyot yoritilgan. Maqola maktabgacha ta’lim rahbarlari, metodistlar, ta’lim menejment mutaxassislari va ilmiy tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.