TABIAT MUZEYI GEOLOGIYA FONDLARINING XALQARO ILMIY HAMKORLIKDAGI O’RNI - Shukurova Munisa Sadriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tabiat muzeylari geologiya fondlarining ilmiy-tadqiqot jarayonlaridagi ahamiyati, ularning xalqaro ilmiy hamkorlikda tutgan o‘rni va geologiya sohasida qo‘shma tadqiqotlarni rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, fondlarning raqamlashtirilishi, global ilmiy axborot almashinuvi va barqaror rivojlanish strategiyalariga qo‘shgan hissasi yoritilgan.