BOLALARDA EKRAN QARAMLIGINING RIVOJLANISHGA SALBIY TA’SIRI VA UNI KAMAYTIRISH BO‘YICHA TAVSIYALAR - Najmitdinova Dilnoza Rafikovna; Xalimjanov Abduqunduz Rahimjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
aliqulovnurmukhammad@gmail.com Annotatsiya: Bolalarda ekran qaramligining rivojlanishga salbiy ta’siri va uni kamaytirish uchun ko’p usullar tajribadan o’tkazildi. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2018 yil 30 sentyabrdagi “Maktabgacha ta’lim tizimini boshqarishni takomillashtirish chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi PQ-3955-son qaroriga muvofiq maktabgacha yoshdagi bolalarni pedagogik psixologik nuqtai nazardan qo‘llab quvvatlash, ularni maktab ta’limiga ruxan tayyorlash maqsadida alohida e’tibor qaratilmoqda. Bu muammo bolalarga salbiy ta’sir qilib ularning jismoniy, ruhiy va ijtimoiy rivojiga pasayishi uchun ekran qaramligi omili hisoblanadi.