RAFZA RAQSI – BIRLASHGAN ARAB AMIRLIKLARINING MADANIY SHAXSIYATINI IFODALOVCHI NOMODDIY MEROS - Sobirjonov Boburjon; Madiyor Turdiyev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Birlashgan Arab Amirliklarining muhim nomoddiy madaniy meros ob’ektlaridan biri bo‘lgan Rafza raqsi tahlil qilinadi. Raqsning tarixiy ildizlari, uning madaniy ahamiyati, ijtimoiy funksiyalari va zamonaviy jamiyatdagi roli yoritiladi. Shuningdek, Rafza raqsining bayramlar, tantanali marosimlar va fuqarolik birdamligini mustahkamlashdagi o‘rni ilmiy asosda o‘rganiladi. Maqolada og‘zaki tarixiy manbalar, milliy meros tashkilotlarining ma’lumotlari va madaniyatshunoslar fikrlariga tayanilgan holda tahliliy yondashuv qo‘llaniladi. Ushbu tadqiqot Rafza raqsining BAAning milliy identiteti va ijtimoiy birlikdagi tutgan o‘rnini ko‘rsatadi.