O’SMIRLAR PSIXIKASI VA ULARNI XULQ ATVORLARINING O’ZIGA XOS PSIXOLOGIK XUSUSIYATLAR - Bahodirova Shahnoza Rustam qizi; Talipova Feruza Tayirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Bu maqolada o’smirlar psixikasi va ularni xulq atvorlarini o’ziga xos psixologik xususiyatlari to’g’risida keltirilgan. O’smirlarning yetakchi faoliyati ular xulqidagi va hissiy o’zgarishlarini sabab va oqibatlarini keltirib o’tilgan. O’smirlik davrida insin hayotida ijtimoiy, psixologi va fizologik o’zgarishlar bo’lib ma’lum bir psixika shakllanadi. Ularning xatti harakatlarida psixologik o’zgarishlarni ochiqlab o’tilgan.