INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA BADIYIY MATNDA ASSIMILYATSIYA VA SIMMETRIYA HODISALARINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - AZIMOVA ZILOLA ISMOIL QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida badiiy matnlarda uchraydigan assimilyatsiya va simmetriya hodisalari lingvokulturologik nuqtayi nazardan tahlil qilingan. Assimilyatsiya fonetik jarayon sifatida, simmetriya esa badiiy-estetik kategoriya sifatida tushuntiraladi. Shuningdek, ularning milliy madaniyat, estetik qadriyat va nutq madaniyati bilan o‘zaro bog‘liqligi bayon etilladi.