BADIIY MATNLARNI TARJIMA QILISHDA MADANIY REALIYALARNI YETKAZISH USULLARI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada badiiy matnlarni tarjima qilish jarayonida uchraydigan madaniy realiyalarni yetkazish muammolari va ularni samarali tarjima qilish usullari tahlil qilinadi. Madaniy realiyalar xalqning ijtimoiy hayoti, urf-odatlari, an’analari, tarixiy tajribasi va milliy o‘ziga xosligini ifodalovchi birliklar hisoblanadi. Ularni tarjimada to‘g‘ri ifodalash nafaqat semantik aniqlik, balki madaniyatlararo muloqot samaradorligini ham ta’minlaydi.