TEXNIK MATNLARNI TARJIMA QILISHDA TERMINOLOGIK MOSLIK MUAMMOLARI - Turg'unboyeva Feruza Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada texnik matnlarni tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan terminologik moslik muammolari va ularni hal qilish usullari tahlil qilinadi. Texnik matnlar ilmiy-texnik axborotni aniq, ravshan va bir ma’noda ifodalashni talab qiladi. Shu sababli ularning tarjimasida terminlarning to‘g‘ri qo‘llanishi, semantik aniqlikni saqlash va universal ekvivalentlikni ta’minlash masalalari muhim ahamiyat kasb etadi.