OQSILLAR VA ULARNING BIOLOGIK FUNKSIYALARI - Boltayeva Nigora; Yusupova Sevinch (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada oqsillarning tarkibi, tuzilishi va biologik funktsiyalari haqida to‘liq va tushunarli ma’lumot berilgan. Oqsillar aminokislotalardan tashkil topgan murakkab organik birikmalar bo‘lib, hujayra ichida va organizmda turli jarayonlarni boshqaradi. Ular ferment, struktural, himoya, transport, signal berish, energiya manbai va hujayra harakati kabi asosiy vazifalarni bajaradi. Bu maqola oqsillarning hayot uchun muhimligini yoritib, ularni o‘rganishning biologiya va tibbiyot sohalaridagi ahamiyatini ta’kidlaydi.