AYOLLAR BANDLIGI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA IMKONIYATLAR - Xalmatjanov Farxod Maxamatjanovich; Adhamboyev Tohirjon Mirjalol O’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola ayollar bandligining zamonaviy mehnat bozoridagi o‘rni, global va mahalliy miqyosdagi tendensiyalari, gender tengligi va iqtisodiy faollik darajasi bilan bog‘liq masalalarni tahlil qiladi. Unda O‘zbekiston sharoitida ayollarni ish bilan ta’minlash, ularning kasbiy malakasini oshirish, raqamli ish imkoniyatlaridan foydalanish hamda davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab- quvvatlash mexanizmlari yoritilgan. Xalqaro va milliy statistik ma’lumotlarga tayangan holda ayollar bandligi bilan bog‘liq kuchli va zaif tomonlar aniqlanadi hamda istiqbolli takliflar ishlab chiqiladi.