INSON KAPITALI VA UNING MEHNAT BOZORIGA TA’SIRI - Xalmatjanov Farxod Maxamatjanovich; Adhamboyev Tohirjon Mirjalol O’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inson kapitali va uning mehnat bozoriga ta’siri mavzusi zamonaviy iqtisodiyot va jamiyat taraqqiyotida juda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, bu sohada chuqur tahlil va keng qamrovli yondashuv talab etiladi. Inson kapitali tushunchasi iqtisodiy nazariyada insonlarning bilimlari, malakalari, sog‘ligi, tajribasi va boshqa psixofizik xususiyatlarini o‘z ichiga oladi. Ushbu omillar insonning ishlab chiqarish qobiliyatini oshiradi, shuningdek, iqtisodiy jarayonlarda faol ishtirok etish imkonini beradi. Inson kapitali nafaqat shaxsning o‘z manfaatlariga xizmat qiladi, balki butun jamiyatning iqtisodiy va ijtimoiy farovonligini ta’minlashda ham muhim o‘rin tutadi.