SIFILIS: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA PROFILAKTIKASI - Mirzoyeva Mehriniso Rizoyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada sifilis kasalligining kelib chiqish sabablari, etiologiyasi, yuqish mexanizmi, klinik kechishi, diagnostikasi, davolash usullari va profilaktika choralariga oid ma’lumotlar keltirilgan. Sifilis Treponema pallidum deb nomlanuvchi bakteriya tomonidan chaqiriladigan surunkali yuqumli kasallik bo‘lib, asosan jinsiy aloqa orqali yuqadi. Maqolada kasallikning tarqalish omillari va uni oldini olishning samarali yo‘llari tahlil qilingan.