VIRUSLI GEPATIT B: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA PROFILAKTIKASI - Mirzoyeva Mehriniso Rizoyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada virusli gepatit B kasalligining asosiy sabablari, yuqish mexanizmlari, belgilari, davolash va profilaktika choralari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Gepatit B — jigarni zararlovchi, viruslar orqali yuqadigan infeksion kasallik bo‘lib, butun dunyoda sog‘liqni saqlash tizimida muhim muammo hisoblanadi. Maqola o‘quvchi uchun soddaroq tilda yozilgan bo‘lib, unda kasallikdan qanday himoyalanish mumkinligi, vaksinaning ahamiyati va gigiyena qoidalariga rioya qilishning roli yoritilgan.