LEGIONELLEZ: TA’RIFI, YUQISH MEXANIZMI VA PROFILAKTIKASI - Mirzoyeva Mehriniso Rizoyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada legionellez kasalligining kelib chiqish sabablari, patogenezi, yuqish mexanizmi, kasallikning klinik belgilari, tashxislash usullari, davolash va profilaktika choralariga oid ma’lumotlar keltirilgan. Legionella bakteriyasi suv tizimlarida ko‘payib, inson organizmiga nafas yo‘llari orqali kiradi. Maqolada, kasallikning tarqalish omillari, xavf guruhidagi shaxslar va uni oldini olishning samarali usullari tahlil qilingan.