EKOLOGIK HUQUQLAR: FUQAROLARNING ATROF-MUHITNI MUHOFAZA QILISHDAGI ROLI - Farhodova Oynura Oybek qizi; Djurayev G’olib Abdurasulovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ekologik huquqlarning tushunchasi va ahamiyati, shuningdek, fuqarolarning atrof-muhitni muhofaza qilishdagi roli haqida muhokama qiladi. Maqolada ekologik huquqlarning konstitutsiyaviy va xalqaro huquqiy asoslari, shuningdek, ularning turlari (toza havoga, suvga, tabiiy resurslarga bo’lgan huquq, atrof-muhitni muhofaza qilishga ishtirok etish huquqi, ma’lumot olish huquqi va boshqalar) ko’rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada fuqarolarning ekologik huquqlarini amalga oshirishda qanday imkoniyatlari va vazifalari borligi, shuningdek, atrof- muhitni muhofaza qilishda fuqarolarning faol ishtirok etishiga oid misollar keltiriladi.