FALSAFA FANLARNING JAMIYATI HAYOTI VA YOSHLAR TARBIYASIDAGI O’RNI - Farhodova Oynura Oybek qizi; Djurayev G’olib Abdurasulovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya:Ushbu maqola falsafaning jamiyat hayoti va yoshlar tarbiyasidagi muhim rolini o’rganadi. Uning asosiy maqsadi falsafa fanining insoniyatning asosiy savollari, hayot ma’nosi, axloq, adolat, bilim va haqiqat kabi tushunchalarni chuqur tahlil qilish orqali jamiyatning rivojlanishiga va yoshlarni barkamol shaxs sifatida shakllantirishga qanday hissa qo’shishini ko’rsatishdir. Falsafaning jamiyat va yoshlar tarbiyasiga ta’sirini ko’rsatuvchi amaliy misol va xulosalar keltiriladi. Uning maqsadi o’quvchilarni falsafaning ahamiyati va jamiyat hayotidagi roli haqida xabardor qilish, yoshlarni barkamol shaxs sifatida shakllantirishda falsafaning o’rni to’g’risida fikr yuritishga undashdir.