“INKLYUZIV TA’LIMNING PEDAGOGIK VA TASHKILIY SHARTLARI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Azimova Dilnoza Sherzodvna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning pedagogik va tashkiliy shartlari, uning mamlakatimiz ta’lim tizimidagi o‘rni hamda rivojlanish istiqbollari yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasida qabul qilingan “2020–2025-yillarda xalq ta’limi tizimida inklyuziv ta’limni rivojlantirish konsepsiyasi” asosida barcha bolalarga, shu jumladan, imkoniyati cheklangan o‘quvchilarga sifatli ta’lim olish uchun teng imkoniyatlar yaratishning huquqiy va tashkiliy asoslari tahlil qilinadi. Maqolada inklyuziv ta’limni amalga oshirishda pedagogik yondashuv, psixologik- pedagogik xizmatlar, moddiy-texnik baza va jamiyatda inklyuzivlik madaniyatini shakllantirishning ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, kuzatuvlar asosida inklyuziv ta’lim jarayonidagi muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar keltirilgan.