“BOLA SHAXSINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Azimova Dilnoza Sherzodvna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bola shaxsini rivojlantirishning psixologik va pedagogik asoslari yoritilgan. Shaxsning shakllanish jarayoni biologik, psixologik hamda ijtimoiy omillar o‘zaro ta’sirida kechishi ta’kidlanadi. Tadqiqotda Piaget, Vygotskiy, Erikson, Bronfenbrenner va Bowlby kabi olimlarning asosiy nazariy yondashuvlari tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik texnologiyalarning turlari, ularning afzalliklari hamda bola shaxsini o‘rganishda kuzatish, eksperiment va anketa metodlarining ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Maqola bola shaxsining har tomonlama rivojlanishida oila, ta’lim muassasasi va ijtimoiy muhitning o‘zaro aloqasiga e’tibor qaratadi.