“SOG‘LOM AVLOD SARI: BOLALARDA RIVOJLANISH NUQSONLARINI ERTA TASHXISLASH VA SAMARALI ABILITATSIYA YO‘LLARI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Azimova Dilnoza Sherzodvna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalarda rivojlanish nuqsonlarini erta tashxislash va samarali abilitatsiya yo‘llarining ilmiy-nazariy hamda amaliy asoslari yoritilgan. Erta tashxisning ahamiyati, abilitatsiya va reabilitatsiya jarayonlarining farqli jihatlari, logoped va defektologlarning o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, ota- onalarning hamkorligi, psixologik qo‘llab-quvvatlash va maxsus pedagogik metodlarning samaradorligi haqida fikr yuritilgan. O‘zbekistonda inklyuziv ta’lim tizimining joriy etilishi, maxsus markaz va logopedik punktlar faoliyati orqali bolalarda rivojlanish nuqsonlarini bartaraf etishning dolzarb jihatlari ochib berilgan.