“MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA SENSOR-MOTOR RIVOJLANISH VA UNING PSIXIK JARAYONLARGA TA’SIRI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Azimova Dilnoza Sherzodvna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda sensor-motor rivojlanishning o‘ziga xos xususiyatlari hamda uning psixik jarayonlarga ta’siri yoritilgan. Bolaning idrok, diqqat, xotira, tafakkur kabi bilish jarayonlari rivojlanishida nutqning, o‘yin faoliyatining va ijtimoiy tajribaning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maktab ta’limiga psixologik tayyorgarlik jarayonida individual yondashuvning muhimligi, bolalarning bilish va hissiy-irodaviy imkoniyatlarini rivojlantirish zarurligi asoslab berilgan.