“RIVOJLANISHNING ILK POG‘ONASI: MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR KAMOLOTI” - Ibragimova Durdona Dilmurod qizi; Azimova Dilnoza Sherzodvna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatasiya: Mazkur maqolada bolalar psixologiyasi va jismoniy tarbiya nazariyasining asosiy jihatlari tahlil qilinadi. Unda bolaning ilk yoshidan boshlab shakllanadigan shaxsiy xususiyatlar, qobiliyatlar, taqlidchanlik hamda kattalar bilan bo‘ladigan munosabatlarning rivojlanishga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, eksperiment metodlaridan foydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari, pedagogik va tarkib toptiruvchi eksperimentlarning farqlari hamda ularning ta’lim-tarbiyada tutgan o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqolada jismoniy tarbiya nazariyasining bolaning psixofiziologik xususiyatlari, harakat faoliyatlari va ta’lim-tarbiyaviy kompleks bilan bog‘liqligi haqida fikr yuritiladi. Maktabgacha yoshdagi bolalar tarbiyasida jismoniy, aqliy, axloqiy, estetik va mehnat tarbiyasining uzviy bog‘liqligi ilmiy asosda tahlil qilinadi.