TAJRIBAVIY SUT BEZI SARATONINING O‘PKAGA METASTAZLANISHI VA BIOKORREKSIYADAN SO‘NG MORFOLOGIYASINING QIYOSIY TAVSIFI - Hasanov Komiljon Sunnatillayevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Metastaz – xavfli jarayonlar rivojlanishning yakuniy bosqichi bo’lib; nazariy jihatdan, har qanday o’lchamdagi o’simta metastatik salohiyatga ega. Saratonning biologik tabiati va uy egasining xususiyatlari, hatto radikal davolashdan keyin ham kasallikning keyingi rivojlanish imkoniyatini aniqlaydi. Bir nechta mualliflarning fikriga ko’ra, barcha o’pka va plevra o’smalarining 12-30% metastatikdir. Ushbu sharh eksperimental sut bezi saratonining o’pka metastazlari bilan qiyosiy morfologiyasiga qaratilgan.