DISLALIYAGA EGA BOLALARDA MARKAZIY ESHITISH JARAYONLARINI QAYTA ISHLASH BUZILISHLARINING O‘RGANILISHI - Mahkamova Iroda Suhbatulla qizi; Utbasarova Umida.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada dislaliyaga ega bolalarda markaziy eshitish jarayonlarini qayta ishlashdagi buzilishlar o‘rganilgan. Tadqiqot P300 potensiallari orqali eshitishdagi kognitiv faoliyatni baholashga qaratilgan. Natijalar dislaliyali bolalarda markaziy eshitish jarayonlari sekin kechishini va bu logopedik terapiya samaradorligiga ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatdi.