BIOLOGIYA DARSLARIDA AXBOROT OLISH KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Turayeva Ma’rifat Kamiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada biologiya darslarida o‘quvchilarning axborot olish kompetentligini shakllantirish masalasi pedagogik muammo sifatida ko‘rib chiqiladi. Bugungi ta’lim jarayonida o‘quvchilarning mustaqil axborot izlash, tahlil qilish, saralash va amaliyotda qo‘llay olish ko‘nikmalarini rivojlantirish eng dolzarb vazifalardan biridir. Biologiya fani esa aynan hayotiy jarayonlar bilan bevosita bog‘liq bo‘lgani sababli, bu fan orqali o‘quvchilarda zamonaviy axborot madaniyatini shakllantirishga alohida e’tibor qaratish zarur. Maqolada mavjud muammolar, ularni bartaraf etish yo‘llari hamda samarali metodik yondashuvlar tahlil qilinadi.