ZAMONAVIY O‘QITUVCHINING KOMUNIKATIV SHAXSIYATI VA INDIVIDUAL NUTQ USLUBINI SHAKILLANTIRISH MUAMMOSI - Gulyamnazarova Kamola; Xikmatova Mohira; Qudratullayeva Robiya; Almardonova Gulruh; Abdusadikova Turg‘unoy (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy o‘qituvchining kommunikativ shaxsiyati va individual nutq uslubini shakllantirish masalalari keng yoritilgan. Unda o‘qituvchining muloqot jarayonidagi o‘rni, nutq madaniyati, pedagogik mahorati hamda o‘quvchilar bilan samarali aloqani yo‘lga qo‘yishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, individual nutq uslubining shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar, mavjud muammolar va ularning sabablari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Maqolada zamonaviy ta’lim sharoitida o‘qituvchining kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish yo‘llari va amaliy tavsiyalar ham bayon etilgan. Ushbu tadqiqot natijalari o‘qituvchilarning nutq madaniyatini oshirish va pedagogik faoliyat samaradorligini ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.