YOSH FIZIOLOGIYASIDA ENERGIYA ALMASHINUVI METABOLIZM REGULYATSIYASI VA ADAPTATSION JAVOBLAR - Shokirova Hatifaxon Shuhratjon qizi; Aliyeva Ra’no Amanullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yosh fiziologiyasida energiya almashinuvi jarayonlari, metabolizmning regulyatsiya mexanizmlari hamda organizmning tashqi muhit omillariga moslashuv xususiyatlari keng tahlil qilinadi. Bolalar va o‘smirlar organizmida modda almashinuvi tezligi, gormonal va nerv tizimi orqali boshqarilish jarayonlari hamda adaptatsion reaksiyalarning o‘ziga xos jihatlari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, energiya almashinuvi buzilishlarining salomatlikka ta’siri va ularning oldini olish masalalari ko‘rib chiqiladi.